Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt zich op problemen in het bekken gebied, zoals bekkeninstabiliteit en incontinentie. Bekken, buik en lage rug beïnvloeden elkaar en kunnen forse klachten veroorzaken. De daarin gespecialiseerde fysiotherapeut kan hiervoor een behandeling opstarten, waardoor deze problemen beheerst worden.

Bekkeninstabiliteit komt veel voor bij zwangeren en wordt dan in de 1e lijn behandeld, mochten er na de zwangerschap pijnklachten blijven bestaan dan wordt er in overleg met de patiënt een oefenprogramma opgestart. De fysiotherapeuten in onze praktijk die deze behandelingen doen zijn opgeleid in het Spine and Joint Centrum in Rotterdam www.spineandjoint.nl.

Bekkenbodemproblemen, incontinentie behandeling doen wij in de praktijk tot een bepaalde hoogte. De mogelijkheden die wij bij deze behandeling tot onze beschikking hebben worden in overleg met de verwijzer en de patiënt aangewend. Mocht het zo zijn dat de aard van de problemen dat nodig maakt dan vindt verwijzing naar een verder gespecialiseerde collega plaats.