Nieuws

Fit worden of blijven?

Wil je ook graag fit worden of blijven? Dan kan een smartwatch daarbij helpen! Maar ook een stappenteller of de activiteitentracker op je telefoon. Door inzichtelijk te maken hoeveel je beweegt zal je uitgedaagd worden om je doelen te behalen. Je zult niet de eerste zijn die besluit om ’s avonds toch nog een ommetje te maken als je stapscore nog niet behaald is. Daarnaast kan je met bijvoorbeeld de app “Ommetje” van de hersenstichting met familie of vrienden een wandelcompetitie aangaan en ook elkaar motiveren om in beweging te komen.  

https://www.ad.nl/gezond/hoe-een-smartwatch-je-kan-helpen-om-fit-te-blijven~a80f271c/

Babyshoots: Kijk uit voor het nekje en gebruik ‘Photoshop’

Veel jonge ouders zetten hun grote trots graag op de foto, zeker nu kraamvisite door corona anders gaat dan normaal. Maar aan alle schattige poses die je voorbij ziet komen op social media kleeft wel een risico, vooral voor het nekje. Professionele fotografen gebruiken photoshop voor dit soort kiekjes dus wees voorzichtig met het namaken van dit soort foto’s. En eigenlijk zijn er ook helemaal geen spannende poses nodig om te laten zien hoe schattig je baby’tje is!

Pashttps://www.nu.nl/kind-gezin/6113032/babyshoots-kijk-uit-voor-het-nekje-en-gebruik-photoshop.html

Bedankt…

Hallo,

De afgelopen periode van 31 augustus tot 6 november heb ik stage mogen lopen bij Efflux Fysiotherapeuten. 10 weken heb ik hier rond mogen lopen en veel mogen leren. Van mijn stagebegeleiders maar ook van u als patiënt! Ik wil u bedanken dat ik mee mocht kijken en ook mee mocht behandelen. Het heeft me heel veel geleerd en mijn motivatie om fysiotherapeut te worden is alleen maar groter geworden. Helaas komen aan alle periodes een eind en ga ik nu weer studeren. Voor dit studiejaar zitten mijn stages er alweer op.

Bedankt voor alles!

Twan Verhaar

Efflux fysiotherapeuten mogen werkzaamheden (gedeeltelijk) hervatten

Nieuwpoort, 1 mei 2020

Aan alle (toekomstige) patiënten van Efflux,

Door versoepeling van de maatregelen omtrent Covid-19 kunnen wij onze werkzaamheden gedeeltelijk weer hervatten. Middels dit bericht stellen we u op de hoogte van de maatregelen die wij hebben getroffen om het risico op besmetting in onze praktijk zo klein mogelijk te maken. 

Behandeling op afstand heeft de voorkeur, fysieke behandeling wordt uitgevoerd als dit medisch noodzakelijk is. 

Bij de symptomen (neus)verkoudheid, hoesten en/of koorts wordt er niet fysiek behandeld. We verwachten dat u de afspraak afbelt als u één van deze symptomen vertoond. Ook als één van uw huisgenoten/gezinsleden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft of als bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona is vastgesteld verwachten we dat u de afspraak afbelt. De afspraak kan dan omgezet worden in een afspraak op afstand. Bij ziekteverschijnselen van een van de medewerkers van onze praktijk bellen we fysieke afspraken af.

De wachtkamer mag alleen worden betreden door personen met een afspraak. Voor een vraag of voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op 0184-602709 of via info@efflux.nl

We willen u vragen op tijd te komen, maximaal 5 minuten voor aanvang van de behandeling, en de wachtkamer direct te verlaten na de afspraak. Dit om te veel aanwezigen te voorkomen. Graag direct bij binnenkomst uw handen desinfecteren.

Verder willen we u vragen om alleen te komen, kinderen mogen begeleid worden door 1 ouder of begeleider. De ouder en het kind kunnen plaats nemen op de wachtplek bij de lage tafel.

We vragen u een groot badlaken mee te nemen dat de gehele behandelbank kan bedekken. 

Als u een afspraak heeft in onze oefenzaal kunt u voor de ingang van Vlietzicht 1 wachten tot de afgesproken tijd. U wordt geacht direct na gebruik de apparatuur en/of het oefenmateriaal te reinigen met de aanwezige middelen. We vragen u een grote handdoek mee te nemen welke de bankjes kan bedekken bij gebruik, voordat u hierop plaatsneemt. Ook vragen u een eigen drinkflesje mee te nemen.

Als uw fysieke behandeling is onderbroken vanwege de eerdere maatregelen nemen wij deze week contact met u op om deze te hervatten. Als u heeft gewacht met het opnemen van contact omtrent een nieuwe klacht bent u meer dan welkom contact met ons op te nemen. 

We moeten omwille van hygiëne en gezondheid duidelijke regels met elkaar afspreken en verwachten dat u zich aan deze maatregelen kunt houden.

Efflux fysiotherapeuten, Merel, Iris, Frederike en Annie,  Efflux secretaresse, Annemarie

Informatie fysiotherapie tijdens Corona-periode

In verband met de aangescherpte maatregelen van de overheid voor de zogenaamde contactberoepen (waaronder fysiotherapie) wordt voor vrijwel alle reguliere zorg met fysiek 1 op 1 contact/hands-on-therapie een behandelstop ingelast tot nader order met uitzondering van de noodzakelijke zorg.  

Ook in deze tijd kan het zijn dat u veel pijnklachten ontwikkelt of acuut functieverlies ervaart wat voor u in het dagelijks leven forse beperkingen oplevert, dan bieden wij de mogelijkheid om via (beeld) bellen online u van dienst te zijn. 

We kunnen samen met u de klachten analyseren en adviseren over de mogelijkheden van wat u zelfstandig thuis al kunt doen aan deze klacht.  Hierdoor kunt u voorkomen, dat klachten verergeren in deze periode.  Uw aanvullende verzekering vergoedt deze vorm van online behandelen. 

We begrijpen dat u vragen zou kunnen hebben over het bovenstaande bericht. Bel of mail gerust, we hopen u (online) verder te kunnen helpen. 

We zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 8.00 uur-17.00 uur. Buiten deze uren kunt u uw boodschap inspreken op de voicemail, dan nemen we z.s.m. contact met u op. Tel: 0184-602709 of email: info@efflux.nl 

Medewerkers EFFLUX Fysiotherapie