Nieuws

Efflux fysiotherapeuten mogen werkzaamheden (gedeeltelijk) hervatten

Nieuwpoort, 1 mei 2020

Aan alle (toekomstige) patiënten van Efflux,

Door versoepeling van de maatregelen omtrent Covid-19 kunnen wij onze werkzaamheden gedeeltelijk weer hervatten. Middels dit bericht stellen we u op de hoogte van de maatregelen die wij hebben getroffen om het risico op besmetting in onze praktijk zo klein mogelijk te maken. 

Behandeling op afstand heeft de voorkeur, fysieke behandeling wordt uitgevoerd als dit medisch noodzakelijk is. 

Bij de symptomen (neus)verkoudheid, hoesten en/of koorts wordt er niet fysiek behandeld. We verwachten dat u de afspraak afbelt als u één van deze symptomen vertoond. Ook als één van uw huisgenoten/gezinsleden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft of als bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona is vastgesteld verwachten we dat u de afspraak afbelt. De afspraak kan dan omgezet worden in een afspraak op afstand. Bij ziekteverschijnselen van een van de medewerkers van onze praktijk bellen we fysieke afspraken af.

De wachtkamer mag alleen worden betreden door personen met een afspraak. Voor een vraag of voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op 0184-602709 of via info@efflux.nl

We willen u vragen op tijd te komen, maximaal 5 minuten voor aanvang van de behandeling, en de wachtkamer direct te verlaten na de afspraak. Dit om te veel aanwezigen te voorkomen. Graag direct bij binnenkomst uw handen desinfecteren.

Verder willen we u vragen om alleen te komen, kinderen mogen begeleid worden door 1 ouder of begeleider. De ouder en het kind kunnen plaats nemen op de wachtplek bij de lage tafel.

We vragen u een groot badlaken mee te nemen dat de gehele behandelbank kan bedekken. 

Als u een afspraak heeft in onze oefenzaal kunt u voor de ingang van Vlietzicht 1 wachten tot de afgesproken tijd. U wordt geacht direct na gebruik de apparatuur en/of het oefenmateriaal te reinigen met de aanwezige middelen. We vragen u een grote handdoek mee te nemen welke de bankjes kan bedekken bij gebruik, voordat u hierop plaatsneemt. Ook vragen u een eigen drinkflesje mee te nemen.

Als uw fysieke behandeling is onderbroken vanwege de eerdere maatregelen nemen wij deze week contact met u op om deze te hervatten. Als u heeft gewacht met het opnemen van contact omtrent een nieuwe klacht bent u meer dan welkom contact met ons op te nemen. 

We moeten omwille van hygiëne en gezondheid duidelijke regels met elkaar afspreken en verwachten dat u zich aan deze maatregelen kunt houden.

Efflux fysiotherapeuten, Merel, Iris, Frederike en Annie,  Efflux secretaresse, Annemarie

Informatie fysiotherapie tijdens Corona-periode

In verband met de aangescherpte maatregelen van de overheid voor de zogenaamde contactberoepen (waaronder fysiotherapie) wordt voor vrijwel alle reguliere zorg met fysiek 1 op 1 contact/hands-on-therapie een behandelstop ingelast tot nader order met uitzondering van de noodzakelijke zorg.  

Ook in deze tijd kan het zijn dat u veel pijnklachten ontwikkelt of acuut functieverlies ervaart wat voor u in het dagelijks leven forse beperkingen oplevert, dan bieden wij de mogelijkheid om via (beeld) bellen online u van dienst te zijn. 

We kunnen samen met u de klachten analyseren en adviseren over de mogelijkheden van wat u zelfstandig thuis al kunt doen aan deze klacht.  Hierdoor kunt u voorkomen, dat klachten verergeren in deze periode.  Uw aanvullende verzekering vergoedt deze vorm van online behandelen. 

We begrijpen dat u vragen zou kunnen hebben over het bovenstaande bericht. Bel of mail gerust, we hopen u (online) verder te kunnen helpen. 

We zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 8.00 uur-17.00 uur. Buiten deze uren kunt u uw boodschap inspreken op de voicemail, dan nemen we z.s.m. contact met u op. Tel: 0184-602709 of email: info@efflux.nl 

Medewerkers EFFLUX Fysiotherapie

Update Covid-19 virus

Afgelopen maandag heeft het kabinet nieuwe maatregelen bekend gemaakt vanwege het Covid-19 virus. Beroepen waarbij er sprake is van fysiek contact, is gevraagd hun deuren te sluiten. Daarnaast is aan paramedische beroepen, zoals de fysiotherapie gevraagd het fysiek in contact te vermijden en zoveel mogelijk op afstand te behandelen. Fysieke behandeling (op de praktijk of thuis) wordt alleen nog gepland in noodzakelijke situaties. 

U kunt dus nog steeds contact met ons opnemen voor advies omtrent uw klachten. De behandeling zal in overleg met u telefonisch plaatsvinden of via beeldbellen. Door het gebruik van een online oefenprogramma kunt u de oefentherapie thuis uitvoeren of we sturen u een oefenschema via de post. 

Pas goed op u zelf en uw naasten en blijf gezond!

Ondanks het COVID-19 virus is onze praktijk geopend. Lees verder..

Ondanks het COVID-19 virus is onze praktijk geopend. We hanteren de richtlijnen van het RIVM en nemen extra maatregelen:

  • Als u ziekte verschijnselen als hoesten en/of koorts vertoont, willen we u verzoeken uw afspraak tijdig af te zeggen.
  • We willen u nadrukkelijk vragen om uw eigen handdoek mee te nemen naar uw behandeling en/of training.
  • Bij binnenkomst in onze praktijk graag uw handen reinigen.
  • Onze oefenruimte wordt alleen nog gebruikt voor medische training. Training in grote groepen wordt vermeden.
  • In de oefenruimte graag de hygiëne regels opvolgen zoals aangegeven.
  • Mocht u in een kwetsbare categorie vallen proberen we u in overleg zoveel mogelijk thuis te behandelen.
  • Contact via (video)bellen behoort tot de mogelijkheden om u te begeleiden en de behandeling te continueren.
  • Om drukte in onze wachtruimte te voorkomen wordt de behandeling ingekort en willen we u vragen vlak voor uw afspraak binnen te komen.

Mocht de situatie veranderen stellen we u via de website op de hoogte.

 

 

 

 

 

Ontmoet elkaar bij Longpunt Gorinchem

De 3e dinsdag van de maand organiseert Het Longpunt Gorinchem bijeenkomsten voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners van
14.30-16.30 uur. Zaal open vanaf 14.00 uur. Locatie: Bannehof, Voermanstraat 169, 4204RH Gorinchem. Grand Café 1e verdieping. Deelname is gratis!

Programma:

21-1-2020: Fit door alle jaargetijden heen!
door: Mw. A. Slob, fysiotherapeut Efflux

18-2-2020: Stemproblemen en heesheid bij een longziekte en inhalatiemedicatie
door: Mw. P. Mulder, logopedist/afasietherapeut Rivas Zorggroep

17-3-2020: Inhaleren is blijven leren!
Een interactieve middag! De sprekers bekijken of u inhaleert conform de laatste richtlijnen, geven uw informatie over de nieuwste ontwikkelingen en beantwoorden uw vragen.
door mw. T. van der Koppel en mw. T. Vastenburg, longverpleegkundigen Rivas Zorggroep

21-4-2020: Rol van huisarts en praktijkondersteuner
Wanneer gaat u als longpatiënt naar de huisarts en wanneer naar de praktijkondersteuner?
door huisarts en/of praktijkondersteuner

19-5-2020: Wat kan de internist voor u betekenen?
door: Mw. H. Visser, internist Rivas Zorggroep

15-9-2020: Longaanval actieplan: wat kunt u doen bij verergering van de longklachten?
door Mw. T. v.d. Koppel en mw. T. Vastenburg, longverpleegkundigen Rivas Zorggroep
door A. van Rijssel, fysiotherapeut Rivas Zorggroep

20-10-2020: Medisch Maatschappelijk werk en omgaan met hulpverleners
Mw. B. Scholtes, medisch maatschappelijk werk, Rivas Zorggroep

17-11-2020: Weersomstandigheden en hun invloed op COPD en andere longaandoeningen
Dhr. J. Visser, weerman